קיימים יתרונות רבים באימון בסטודיו ליוגה: אתם מקבלים משוב אישי מהמדריך, אתם פוגשים מתאמנים נוספים ולומדים על התרגול מהסובבים אתכם, כל אלו יתרונות חשובים במיוחד אך לא כולנו גרים ליד סטודיו ליוגה או מסוגלים לפנות את הזמן הדרוש על מנת להגיע ולהתאמן בסטודיו ולכן ניתן לראות עלייה משמעותית בכמות המתרגלים יוגה בבית, בכתבה זו נסביר את כל מה שתצטרכו לדעת על יוגה למתחילים בבית.
ציוד
מבחינה טכנית, אתם לא צריכים שום דבר מלבד הגוף שלכם בכדי לתרגל יוגה. עם זאת, הציוד הופך את התרגול לנעים ונוח יותר. כמו כן, ציוד איכותי מקנה אווירה בבית שמעודדת אותנו להמשיך ולתרגל.
בנוסף לכך השקעה במזרן יוגה וכמה אביזרים עשויה לגרום לכם להרגיש שאתם צריכים להתמיד ולהרוויח בחזרה את הכסף שהשקעתם בתרגול הביתי שלכם.
הציוד הבסיסי הנדרש המומלץ הוא:
- מזרון יוגה.
- זוג בלוקים ליוגה.
- רצועת יוגה.
- בולסטר.
במידה ואתם לא יודעים כיצד בוחרים מזרון יוגה או ציוד יוגה בסיסי אני ממליצה לכם לקרוא את הכתבות שרשמתי בנושא, הנה קישורים:
מיקום
בדיוק כמו שאתם לא צריך הרבה ציוד כדי לתרגל יוגה, אתם לא צריך הרבה מקום, המקום האידיאלי לתרגול יהיה מקום נקי ומסודר, זה יכול להיות חדר שינה, מרפסת סגורה או אזור הסלון. נסו למצוא חדר שבו לא יפריעו לכם במהלך האימון שלכם.
אתם רוצים שהחלל שאתם בוחרים ירגיש כאילו הוא מיועד ליוגה, אז אם אתם יכולים, בחרו פינה או חדר שבו אתה לא עושים שום דבר אחר. האזור צריך להיות מספיק גדול בשביל שתניחו את המזרן שלכם ויהיה לכם חופש תנועה, אז תכננו אזור שהוא מרובע של לפחות 2 מטרים. גם אם אינכם יכולים להקדיש חדר שלם לתרגול, שקלו להשתמש ברמזים חזותיים כדי לתחום ולהפריד את מרחב היוגה שלכם.
אני ממליצה להוסיף נרות וחפצים שמעוררים השראה לתרגול ורוגע.
לבסוף, אם אתם מתכננים לראות שיעור און ליין בסמאטרפון, בטאבלט, במחשב הנייד או בטלוויזיה, תזדקקו גישה לטכנולוגיה המתאימה. החדשות הטובות הן שיש אינספור פתרונות לכך בהתאם לצורת הצפייה הרצויה, כך שכל עוד יש לכם חיבור לאינטרנט, הטכנולוגיה בדרך כלל דורשת מעט מקום או התקנה.
בחרו את סגנון היוגה המתאים
זה חשוב במיוחד עבור מי שחדש ביוגה מכיוון שלא כל השיעורים, המדריכים או סגנונות היוגה דומים זה לזה. זה יכול לקחת כמה ניסיונות למצוא את הסגנון שיתאים לכם אז אל תתייאשו ונסו מספר סגנונות עד שתמצאו את הסגנון המתאים ביותר לכם.
ניתן למצוא מגוון רחב של תוכניות און ליין ליוגה לכל הרמות, חלק חינמיות וחלק בתשלום.
במידה ואתם בוחרים בתוכנית בתשלום אני ממליצה לבחור בתוכנית המציגה מספר סגנונות שונים של יוגה כך שתוכלו לבחור איזה סגנון הוא המועדף אליכם.
זמנים
היתרון הגדול ביותר בתרגול ביתי הוא שאתם לא מוגבלים ללוח זמנים ספציפי או למשך התרגול. הדבר הרע באימון ביתי הוא שאינכם מוגבלים בלוח זמנים או למשך התרגול.
אתם רואים את הבעיה שנוצרת? אינכם צריכים לבצע את תרגול היוגה שלכם באותה שעה בדיוק בכל יום, אך אם אתם לא קובעים לכם שעה קבועה מראש, רוב הסיכויים שלא תתמידו בתרגול.
אני ממליצה להסתכל בלוח הזמנים השבועי שלכם ולהחליט מראש מתי תעשו את תרגול היוגה שלכם וכמה זמן יהיה כל תרגול. בחרו את השיעורים שאתם מתכוונים להשתתף בהם מראש. לאחר מכן, הכניסו את זמני התרגול שלכם ללוח הזמנים שלכם והתייחסו אליהם כמו לפגישות שלא ניתנות למשא ומתן.
אם אתם צריכים לקצר את השיעור מדי פעם, או אם אתם צריכים לתזמן מחדש, זה בסדר, אבל אל תהפכו את זה להרגל.
זה תלוי בכם כמה זמן כל אימון נמשך, בין אם זה 15 דקות או 90 (למרבה המזל יש הרבה אפשרויות סטרימינג לכל אורך תרגול), למתאמנים מתחילים אני ממליצה על תרגול בין 35 ל45 דקות. משך הזמן הזה מרגיל אתכם לפורמט כיתתי טיפוסי מבלי להכביד אליכם, וזה גם עוזר לכם לפתח הרגל קבוע.
ככל שתתקדמו, אל תהססו להתנסות בפורמטים ארוכים יותר כדי להגדיל את זמן התרגול השבועי הכולל שלכם.
הדבר היחיד שנותר לעשות זה להתחיל! אבל זכרו, כמו בכל דבר, יש עקומת למידה. התקדמו בקצב סביר וזכרו שהתרגול מחזק את הגוף והנפש.