הרמה נכונה של משקלים תעזור לכם להגיע ליעדים שלכם בצורה מהירה יותר והכי חשוב תגן עליכם מפציעות. בכתבה זו נשתף אתכם ב10 טיפים שיעזרו לכם להרים משקלים כבדים בצורה נכונה ובטוחה.
1. בחירת הגובה הנכון של סטנד המשקולות
סטנד המשקולות נמצא שם כדי להחזיק את המוט ולתפוס את המשקולות אם אתם נכשלים בתרגיל, מאבדים את אחיזת כפות הרגליים או מאבדים את אחיזתכם במוט. הגדרת הגובה הנכון יכולה למנוע את הגרוע מכל.
וודאו שיש לכם סטנד משקולות בגודל המתאים למוט שלכם והניחו אותו בגובה הנכון – אם אתם דוחקים משקל על ספת כושר אתם רוצים שהמוט יהיה מעט נמוך יותר מהמקום בו המשקולת נוגעת בחזה שלכם. אם אתם עושים תרגיל סקוואט, אתם רוצים שהוא יהיה בגובה אחד מתחת לעומק הסקוואט המרבי שלכם.
2. מקמו את המוט בגובה הנכון
בעת לחיצה על ספסל אתם רוצים שהמוט ישב בגובה הנכון על המעמד. אם אתם מוצאים את כתפיכם מעוגלות, המוט גבוה מדי. אם אתם מרגישים שאתם נועלים את הזרועות, המוט מונח נמוך מדי. אתם רוצים להיות מסוגלים לאחוז במוט בזרועות מעט כפופות ועל מנת להסיר אותו מהסטנד נצטרך להרים אותו מעט בלבד.
3. אל תרימו יותר מדי
אחת הטעויות הגדולות ביותר שאנשים עושים בעת התחלת שגרת אימוני כוח היא הרמת משקלים כבדים מדי. תמיד עדיף להתחיל עם פחות משקל על המוט ממה שאתם חושבים שאתם יכולים להרים. למתאמנים מתחילים מומלץ להתחיל בהרמה של מוט ריק, מה שיאפשר להם לשפר את התנועה ולבצע את התרגיל בצורה נכונה לפני הוספת משקל נוסף. מתחילים רבים בחדר הכושר דואגים שאנשים ישפוט אותם כי הם מתחילים לאט ומרימים משקלים נמוכים אבל, תסמכו עלינו, כולם מרוכזים בעצמם. ניסיון להרים יותר ממה שאתם מסוגלים ימשוך הרבה יותר תשומת לב.
4. סוגרים
בעת הרמה אתם רוצים לוודא שיש לכם זוג סוגרים המאבטחים את הצלחות שלכם על המוט. זה נעשה כדי למנוע מהם להחליק וליפול, מה שיגרום לכם לאבד שליטה על המוט. היוצא מן הכלל לכלל זה הוא לחיצת הספסל, אם אתם נלכדים מתחת למוט שלכם, במידה ואתם לא משתמשים בסוגרים תוכלו להחליק את הצלחות מהמוט ולהקל על הלחץ. לא מומלץ להתאמן ללא סוגרים אם אתם מתחילים, מכיוון שאתם עלולים להיאבק בשליטה על המוט מבלי שהוא יטה לצד אחד ללא יותר ניסיון. התמקדו בלתקן את התנועה שלכם ולהתרגל לשליטה על המוט לפני שתפסיקו להשתמש בסוגרים. עם זאת, בין אם אתם לוחצים על ספסל עם סוגרים או בלי, תמיד מומלץ לעבוד עם משגיחים שיוכלו לעזור לכם בתרגיל כושל.
5. לשתול את כפות הרגליים בחוזקה ברצפה
בזמן דחיקה אתם רוצים להשאיר את הרגליים נטועות היטב על הקרקע, כדי שלא יתרוממו או יסתובבו. שמירה על הרגליים מקורקעות תשאיר את הליבה שלכם מחוסמת ואת הגוף יציב. הפעילו לחץ על העקבים בזמן שאתם לוחצים, סחטו את הישבן, שמרו על שרירי ליבה חזקים ותדחפו את הגוף על הספסל כדי לשמור על מתח הגוף הכולל.
6. סדרו את סביבת האימונים שלכם
תמיד תהיו מודעים לסביבה בזמן אימון בחדר הכושר. שמרו על הרצפה מסביבכם מפריטים שעלולים לגרום לכם או למישהו אחר להחליק או ליפול. אם אתם מתאמנים בבית עם ילדים או חיות מחמד, הקפידו שהם לא יתרוצצו סביבכם, במיוחד בעת הרמת משקולות כבדות. לעולם אל תשאירו אותם בחדר כושר ביתי ללא פיקוח ושמרו את הדלתות נעולות כאשר אינכם מתאמנים. אם יש לכם ערימות של משקולות או צלחות מוערמות באופן אקראי היושבות בפינת חדר הכושר שלכם, תשקיעו בסטנד ייעודי, כדי לשפר את הבטיחות והן לקצר זמן בעת החלפת צלחות במהלך האימון שלכם.
7. אחיזה שווה של המוט בשני הצדדים
בין אם אתם מעדיפים אחיזה צמודה, סטנדרטית או רחבה, אתם רוצים להבטיח שכפות הידיים שלכם מונחות בצורה שווה. זה יאפשר לכם לשלוט על המוט מבלי לפגוע בשיווי המשקל שלכם.
8. הבריגו את הסטנד לרצפה או לקיר
אלא אם כן בפרטי כלוב המשקולות או בסטנד שלכם מצוין כי אין צורך להבריג אותו, עליכם להבריג אותו לרצפה או לקיר על מנת שהמתקן יהיה בטוח לשימוש בהתאם להוראות היצרן. הברגת הסטנד שלכם תשאיר אותו יציב ותמנע ממנו להתנדנד או לקפוץ אם תפילו את המשקולת אליו.
9. אל תתאמנו כאשר אתם לא מרגישים טוב
אין צורך לומר זאת, אך אם שתיתם משקה אלכוהולי, הימנעו מאימון בחדר הכושר. באופן דומה, אתם לא רוצים להתאמן אם אתם עייפים, פצועים, לחוצים מאוד, חולים או מכל סיבה אחרת שעלולה לפגוע בריכוז או בזמני התגובה שלכם. תאונות יכולות לקרות במהירות ואתם צריכים להיות מוכנים להגיב אליהן במהירות.
10. תהיו מוכנים
אם אתה מתחילים תרגיל חדש או משתמשים בציוד כושר חדש, בדקו כיצד להשתמש בו בבטחה, מה יכול להשתבש ואם משהו משתבש, כיצד תוכלו להשתחרר. תמיד מומלץ להתאמן עם אדם אחר או שהטלפון שלכם יהיה בהשיג יד במקרה שאתם נלכדים וצריכים לקרוא לעזרה. כמו כן תמיד חשוב לעשות סט או שניים לחימום לפני שתתחילו להרים משקלים כבדים.