האם חשבתם להוסיף חלבון צמחי לתזונה שלכם? אולי הרופא שלכם אמר לכם לשפר את הרגלי האכילה שלכם? או אולי פשוט הבנתם שהגיע הזמן לשינוי? לא משנה הסיבה, הוספת ירקות לתזונה שלנו היא תמיד רעיון טוב. ישנן דרכים רבות ליהנות מארוחת חלבונים על בסיס צמחי. בכתבה זו נעבור על 4 מקורות החלבון הצמחי המומלצים ביותר.
סייטן
זהו מקור חלבון פופולרי מאוד אצל צמחונים וטבעונים.
הסייטן מיוצר מגלוטן, שהוא המוצר העיקרי המצוי בחיטה. מדובר במקור חלבון עשיר במיוחד – בערך 25 גרם לכל 100 גרם.
לא צריך לעשות הרבה חישובים כדי להבין שמדובר בכמות גדולה של חלבון בכמות קטנה של מוצר.
זרעי צ’יה
זרעי צ’יה אינם מכילים יותר מדי חלבון בפני עצמם (כ2.5 גרם בלבד לכף) אך הם מפצים על כך בעזרת תשע חומצות אמינו שמכילים הזרעים הללו.
הם מכילים גם סוג של חומצת שומן אומגה 3 אשר ידועה כמפחיתה את הסיכון למחלות לב.
אה, כן, והאם הזכרנו שניתן להוסיף אותם כמעט לכל מנה?
קינואה
אוכל זה נחשב לבריא כל כך שלנאס”א יש יעדים לגדל אותה בטיסות חלל בין-כוכביות.
קינואה מגיעה עם 8 גרם חלבון לכוס, ניתן לאכול בצורה גולמית או מבושלת, והיא מכילה מגוון רחב של חומרים מזינים אחרים הכוללים: סיבים, ברזל ומגנזיום – כולם בריאים במיוחד לגוף האדם.
ניתן להכין קינואה במגוון רחב של דרכים כארוחת בוקר או תבשיל.
עדשים
עם 18 גרם חלבון למנה, כוס עדשים מבושלות תיתן לכם את כל החלבון שאתם צריכים.
יתר על כן, כל כוס מעניקה לגוף שלנו כ50 אחוז מהסיבים היומיים הנדרשים, הסיבים הללו מסייעים בהזנת החיידקים הטובים במעי הגס שלנו מה שגורם למעי בריא יותר.
נוסף על כך עדשים עשירים בחומצה פולית, מנגן, ברזל ונוגדי חמצון.
אל תשכחו לשלב את התזונה הנכונה עם תוכנית אימונים מסודרת.