מוצרים באיכות, שירות מהיר ואדיב

אבוקדו יתרונות

אבוקדו יתרונות
תוכן עניינים

האבוקדו הוא פרי ייחודי – בעוד שרוב הפירות מורכבים בעיקר מפחמימות, אבוקדו עשיר בשומנים בריאים.

מחקרים רבים מראים שיש לו יתרונות בריאותיים רבים, להלן 10 היתרונות הבריאותיים של אבוקדו.

 

10 סיבות מדוע מומלץ לאכול אבוקדו

 

1. לאבוקדו יש ערכים תזונתיים חשובים

אבוקדו הוא פרי שמגיע מעץ האבוקדו הידוע גם בשם המדעי שלו בתור "Persea americana".

לפרי זה ערך תזונתי גבוה במיוחד ומוסיפים אותו לתבשילים שונים בשל טעמו הטוב ומרקמו העשיר. זהו המרכיב העיקרי בגוואקמולי ומגוון רחב של מתכונים נוספים.

בימינו האבוקדו הפך למאכל פופולרי להפליא בקרב אנשים בעלי מודעות לבריאות. לרוב מכנים אותה מזון-על, בזכות תכונותיו הבריאותיות הרבות.

ישנם סוגים רבים של אבוקדו בצורות ובצבעים שונים. ומשקלם נע בדרך כלל בהתאם לזן בין 220 גרם ל1.4 ק"ג.

הזן הפופולרי ביותר הוא אבוקדו מסוג הס.

הבשר הצהוב-ירוק בפרי נאכל, אך הקליפה והגלעין נזרקים.

האבוקדו מזין מאוד ומכיל מגוון רחב של חומרים מזינים, כולל 20 ויטמינים ומינרלים שונים.

להלן כמה ממרכיבי התזונה הבולטים ביותר, במנה בגודל 100 גרם:

  • ויטמין K מכיל 26% מהערך היומי המומלץ.
  • חומצה פולית מכיל 20% מהערך היומי המומלץ.
  • ויטמין C מכיל 17% מהערך היומי המומלץ.
  • אשלגן 14% מהערך היומי המומלץ.
  • ויטמין B5 מכיל 14% מהערך היומי המומלץ.
  • ויטמין B6 מכיל 13% מהערך היומי המומלץ.
  • ויטמין E מכיל 10% מהערך היומי המומלץ.

האבוקדו מכיל גם כמויות קטנות של מגנזיום, מנגן, נחושת, ברזל, אבץ, זרחן וויטמינים A,B1,B2 וB3.

כל זה מגיע עם 160 קלוריות, 2 גרם חלבון ו 15 גרם שומנים בריאים. למרות שהוא מכיל 9 גרם פחמימות, 7 מהן הן סיבים תזונתיים, ולכן יש רק 2 פחמימות "נטו", מה שהופך את האובקדו למזון דל פחמימות.

אבוקדו אינו מכיל כולסטרול או נתרן והוא דל בשומן רווי.

 

2. מכיל יותר אשלגן מאשר בננה

אשלגן הוא חומר מזין שרובנו לא מקבלים מספיק ממנו בתזונה היומיומית שלנו.

אשלגן הוא חומר מזין חשוב לתפקוד תקין של תאי ואיברי הגוף. יש לו תפקיד בהולכה עצבית, בהתכווצות שרירים ובעיכול תקין.

אבוקדו עשיר מאוד באשלגן, 100 גרם של אבוקדו מכיל 14% מהקצבה היומית המומלצת, לעומת 10% בבננות, שנחשבות למזון עשיר באשלגן.

מספר מחקרים מראים כי צריכת אשלגן מלווה בירידה בלחץ הדם, המהווה גורם סיכון עיקרי להתקפי לב, שבץ מוחי ואי ספיקת כליות.

 

3. אנשים שאוכלים אבוקדו נוטים להיות בריאים יותר

סקר בארה"ב בדק את הרגלי התזונה ובריאותם של אנשים שצורכים אבוקדו באופן קבוע.

הצריכה התזונתית של האנשים שאכלו אבוקדו באופן קבוע הייתה גבוהה בהרבה מאילו שלא אכלו את הפרי.

כמו כן אנשים שאכלו אבוקדו באופן קבוע שקלו פחות, היו בעלי אחוז שומן בגוף (BMI) נמוך יותר והיו להם גם רמות גבוהות יותר של כולסטרול "טוב".

 

4. אכילת אבוקדו מעודדת הרזיה

ישנן עדויות רבות לכך שאבוקדו הוא מזון מומלץ לירידה במשקל.

במחקר אחד, אנשים שאכלו אבוקדו בארוחה הרגישו 23% יותר מרוצים והיו להם רצון נמוך יותר ב -28% לאכול במהלך 5 השעות הבאות, בהשוואה לאנשים שלא צרכו פרי זה.

הוספת אבוקדו לתזונה תעזור לכם באופן טבעי לאכול פחות קלוריות ולהקל עליכם לדבוק בהרגלי אכילה בריאים.

האבוקדו גם עשיר בסיבים תזונתיים ודל מאוד בפחמימות, שתי תכונות שמסייעות לקידום ירידה במשקל.

 

5. אבוקדו טעים וקל לשילוב בתזונה

אבוקדו הוא לא רק בריא, הוא גם טעים להפליא ומשתלב נהדר עם סוגים רבים של מאכלים.

ניתן להוסיף אותו לסלטים ולמתכונים שונים או פשוט לאכול אותם.

יש להם מרקם שמנתי, עשיר ושומני המשתלב היטב עם מרכיבים אחרים.

לוקח לעיתים מעט זמן עד שהאבוקדו מבשיל והוא אמור להרגיש מעט רך כאשר הוא בשל. החומרים המזינים באבוקדו יכולים להתחמצן ולהשחים מעט לאחר הבשרתו, אך הוספת מיץ לימון מאטה את התהליך.

 

6. תמצית אבוקדו מסייעת בהקלה בתסמינים של דלקת פרקים

דלקת פרקים היא בעיה שכיחה במדינות המערב, לעתים קרובות מדובר בבעיה כרונית שיש לאנשים עד סוף חייהם.

מספר מחקרים מראים כי תמציות שמן אבוקדו ושמן סויה – מפחיתות את הכאבים הנגרמים מדלקת מפרקים.

 

7. תכולת השומן שלהם עוזרת לספוג חומרים ממזונות צמחיים אחרים

כאשר מדובר בחומרים מזינים, הצריכה שלנו היא לא הדבר היחיד שחשוב, הדבר החשוב ביותר הוא שנוכל לספוג את החומרים המזינים ולהעביר אותם ממערכת העיכול לגוף שלנו.

חומרים מזינים מסוימים מסיסים בשומן, כלומר יש לשלב אותם עם שומן כדי להשתמש בהם כך לדוגמא ויטמינים A, D, E ו- K מסיסים בשומן, יחד עם נוגדי חמצון כמו קרוטנואידים.

מחקר אחד הראה כי הוספת שמן אבוקדו או אבוקדו לסלט או לסלסה יכולה להגדיל את ספיגת נוגדי החמצון בכמה רמות.

לכן, לא רק שהאבוקדו מזין מאוד, הוא יכול להעלות באופן דרמטי את הערך התזונתי של מזונות אחרים שאנחנו צורכים.

זו סיבה מצוינת לכלול תמיד מקור שומן בריא כשאתם אוכלים ירקות. בלעדיו, הרבה מהחומרים המזינים המועילים לא יספגו ויתבזבזו.

 

8. אבוקדו עמוס בנוגדי חמצון חזקים המגנים על העיניים

לא רק שאבוקדו מגביר את ספיגת נוגדי החמצון ממאכלים אחרים, הוא גם עשיר בנוגדי חמצון הכוללים את הקרוטנואידים לוטאין וזאקסנטין החשובים במיוחד לבריאות העיניים.

מחקרים מראים כי הם מקטינים בצורה דרסטית את הסיכון לקטרקט וניוון מקולרי, הנפוצים בקרב מבוגרים.

לכן אכילת אבוקדו בטווח הארוך מקטינה את הסיכון לחלות במחלות אלו.

 

9. הקטנה של כולסטרול וטריגליצרידים

מחלות לב הן אחד מגורמי המוות השכיחים ביותר בעולם, ידוע שקיים קשר ישיר בין כולסטרול וטריגליצרידים למחלות לב.

מחקרים בדקו ומצאו כי צריכה קבועה של אבוקדו מורידה את הכולסטרול ה"רע" מעלה את הכולסטרול ה"טוב" ומפחיתה את הטריגליצרידים בדם.

 

10. אבוקדו עשוי לעזור במניעת סרטן

ישנן עדויות מוגבלות לכך שאבוקדו עשוי להועיל בטיפול ובמניעת סרטן.

מחקרים מראים כי הוא עשוי לסייע בהפחתת תופעות הלוואי של כימותרפיה.

כמו כן, הוכח כי תמצית אבוקדו מעכבת את צמיחתם של תאי סרטן הערמונית במעבדה.

עם זאת, יש לחקת בחשבון שמחקרים אלו נעשו בתאים מבודדים ואינם בהכרח מוכיחים את מה שעלול לקרות בקרב אנשים.

 

לסיכום

  • אבוקדו הוא פרי ירוק בצורת אגס, עמוס בשומנים בריאים, סיבים תזונתיים וחומרים מזינים חשובים שונים.
  • אשלגן הוא מינרל חשוב שרוב האנשים לא מקבלים מספיק ממנו בתזונה שלהם. אבוקדו עשיר מאוד באשלגן, המקטין את לחץ הדם.
  • סקר תזונה מצא כי אנשים שאכלו אבוקדו באופן קבוע היו בריאים יותר.
  • אבוקדו מסייע לירידה במשקל על ידי תחושת שובע ותגרום לכם לאכול פחות קלוריות. הם גם עשירים בסיבים תזונתיים ודלים בפחמימות.
  • לאבוקדו מרקם שמנתי, עשיר ושומני המשתלב היטב עם מרכיבים אחרים. שימוש במיץ לימון מאט את ההשחרה של אבוקדו חתוך.
  • מחקרים בדקו ומצאו כי תמציות שמן אבוקדו ושמן סויה יכולות להפחית משמעותית את הסימפטומים של דלקת מפרקים ניוונית.
  • מחקרים הראו כי אכילת אבוקדו מגדילה באופן דרמטי את מספר נוגדי החמצון שאנחנו מקבלים ממזונות אחרים.
  • אבוקדו עשיר בנוגדי חמצון, חומרים אלו חשובים מאוד לבריאות העיניים ומורידים את הסיכון לניוון מקרולרי וקטרקט.
  • מחקרים רבים הראו כי אכילת אבוקדו יכולה להקטין את גורמי הסיכון למחלות לב.
  • מחקרים שנערכו במבחנה הראו כי לחומרים המזינים באבוקדו עשויים להיות יתרונות במניעת סרטן הערמונית והורדת תופעות לוואי של כימותרפיה.

 

כפי שניתן לראות לצריכה קבועה של אבוקדו יתרונות רבים ומומלץ לשלב אותו בתזונה היומיומית שלכם.

מחפשים מתכונים טעימים עם אבוקדו? אנחנו מזמינים אתכם לקרוא את הכתבה שלנו על: 23 מתכונים טעימים וקלים עם אבוקדו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו את העמוד עם חברים:
קליק אחד לקניה

מכשירי כושר ביתיים, מקצועיים וציוד ספורט וכושר באיכות גבוהה. 

חיפוש מוצרים בחנות
לקריאה נוספת

תפריט נגישות