מוצרים באיכות, שירות מהיר ואדיב

איך לבחור הליכון

איך לבחור הליכון
תוכן עניינים

איך לבחור הליכון? זאת שאלה מאוד נפוצה ולכן החלטנו להכין עבורכם מדריך מפורט שיעזור לכם לבחור את ההליכון המתאים ביותר לצרכים שלכם. הליכון ביתי יכול לעזור לכם להיכנס לשגרת פעילות גופנית בקלות ובמהירות, הוא מסייע לשרוף קלוריות, לשפר את סיבולת לב הריאה ובשורה התחתונה לשלב פעילות גופנית בחיי היומיום שלכם וליהנות מקרדיו בנוחות של הבית שלכם ובכל מזג אוויר.

חשוב לדעת שיש מבחר עצום של הליכונים לקניה ולכן חשוב מאוד להבין את ההבדלים בין הסוגים השונים של ההליכונים, בכתבה זו נסביר אילו הליכונים מומלצים, על אילו נתונים כדאי להתעכב אילו פרמטרים צריך לבדוק כאשר בוחרים הליכון וכמובן כיצד תוכלו לחסוך כסף ולקנות את ההליכון המשתלם ביותר.

 

מדריך קניית הליכון זה מחולק לשני חלקים: החלק הראשון מספק את הטיפים הבסיסיים ביותר לקניית הליכון הכולל חמישה טיפים פשוטים כדי לחסוך לכם זמן וכסף. החלק השני סורק בצורה מקיפה את רכיבי ההליכון המרכזיים כדי לעזור לכם להבין איך לקנות הליכון עם הספק מנוע נכון, גודל מסלול מתאים, רוחב מסילה ותכונות אחרות שיתאימו לצרכי האימון האישיים שלכם. כשתגיעו לסוף המדריך ותכירו יותר את המונחים והתכונות העיקריות של הליכון, תהיו מוכנים לחקור אילו מותגים ודגמים מתאימים לכם. שימו לב מדובר במדריך די ארוך ואתם מוזמנים לדלג ולקפוץ לחלקים הרלוונטיים לכם אך אנו ממליצים בחום לעבור על כל התוכן על מנת שתוכלו לבצע את הבחירה הנכונה – בהצלחה!

 

חלק 1: איך בוחרים הליכון?

כפי שציינו מקודם קיים מגוון עצום של מותגים, דגמים והצעות בשוק. אז איך עושים סדר בכל הבלגן הזה? ובכן אתם צריכים לדעת מספר דברים חשובים כאשר אתם בוחרים את ההליכון המתאים ביותר לצרכים שלכם:

 

1. התאימו את גודל ההליכון לשטח האימון שלכם

הליכון הוא מכשיר גדול יחסית התופס מקום רב ולכן הוא לא יתאים בכל בית וחדר כושר ביתי, כמובן שקיימת גם אפשרות של הליכון מתקפל התופס פחות מקום, וכפי ששמו מרמז, ניתן לקפל אותו בסוף האימון לאחסון נוח.

דבר ראשון שאנחנו רוצים לבדוק הוא היכן אנחנו מתכוונים למקם את ההליכון – כדי לחסוך זמן לפני הקניה, מדדו את שטח הרצפה שעליו אתם מתכננים לשים את ההליכון. אם אתם שוקלים לרכוש הליכון מתקפל מדדו גם את המקום שבו אתם מעוניינים לאחסן את המכשיר, יש למדוד את הרוחב, הגובה והעומק. שימו לב שההליכון יוכל להיכנס לחדר / או למרחב הרצוי בעת ההובלה. 

המידות של הליכונים מתפרסמות בדרך כלל בעמודי המוצרים. זכרו כי מרחב הריצה הנדרש, הנקבע על פי גודל ההליכון, יכול גם להשפיע על נוחות האימון שלנו.

רוחב חגורה – אנו ממליצים על חגורה רחבה של 56 ס”מ לרצים ו-50 ס”מ להולכים. למרות שחגורת 50 ס”מ מספיקה לרצים, אך היא פשוט משאירה פחות מקום לטעויות.

אורך חגורה – כלל האצבע אומר כי המינימום המומלץ של אורך החגורה הוא 120 ס”מ להליכה ו-140 ס”מ לריצה, לרצים אשר גובהם עולה על 185 ס”מ מומלץ לבחור בהליכון עם אורך חגורה של 150 ס”מ.  

רצוי שיהיה לכם מרווח של כ-10 ס”מ בצידי ההליכון ומרווח של 20 ס”מ בצד האחורי שלו, על מנת להבטיח את הבטיחות שלכם במהלך האימון.

לאחר שהבנתם כמה מקום אתם צריכים בבית שלכם כדי למקם את ההליכון בצורה בטוחה, אתם יכולים להתחיל לחשוב על גודל ההליכון. הליכונים ביתיים סטנדרטיים הם באורך של כ-210 ס”מ ורוחב 90 ס”מ. למרות שקיימים בשוק הרבה הליכונים מתקפלים שהם קצרים משמעותית, הם עדיין דורשים כמות גדולה יותר של מקום כשהם בשימוש.

מחפשים הליכון ביתי מתקפל? למרבה המזל, הליכונים מתקפלים קיבלו שדרוג משמעותי בשנים האחרונות וניתן למצוא מגוון רחב של הליכונים מתקפלים איכותיים במיוחד לשימוש ביתי. הקפידי לסקור את המפרט והמידות של כל הליכון מתקפל לפני הקנייה, ולמדוד את השטח הפנוי שלכם כדי להבטיח שיש לכם מספיק מקום. דוגמה אחת להליכון מתקפל איכותי היא הליכון שיאומי r1.

מעבירים את מרבית הזמן בעבודה בישיבה? כדאי לכם לנסות הליכון שולחני. הם פועלים בדיוק כמו הליכונים סטנדרטיים אך הם משולבים עם שולחן עבודה ויכולים להיות מצוינים להגברת הפרודוקטיביות בעבודה. בהתאם למשקל שלכם, אתם יכולים לשרוף בין 80-180 קלוריות לשעה בהליכה במהירות מתונה; זה עד 1,440 קלוריות ביום עבודה בודד!

 

2. התאימו את ההליכון לאימונים שלכם

האם אתם מחפשים הליכון בשביל הליכות מרגיעות, ריצה אינטנסיבית או משהו באמצע? מענה על שאלה זו יעזור לכם לצמצם את בחירת ההליכון שלכם לפי כוח מנוע מתאים לפעילות אותה תבצעו אליו. ככל שהתרגיל שאתם רוצים לבצע מעמיס יותר על ההליכון, כך תצטרכו מנוע בעל עוצמה גבוהה יותר. נסקור את כוח המנוע בפירוט רב יותר בהמשך.

התשובה לשאלה לעיל יכולה גם לעזור לכם לבחור את גודל ההליכון המתאים ביותר לצרכים שלכם. מתאמנים המחפשים הליכון להליכה יכולים לחסוך כסף על ידי בחירת מסלולי הליכון קצר יותר ורצים (במיוחד רצים גבוהים) יצטרכו לרכוש הליכונים גדולים ויקרים יותר שיתאימו לפעילות ולגודל שלהם.

 

איך לבחור הליכון - קליק אחד לקניה

 

3. מחיר ההליכון

דגמים שונים באותה דרגת מחיר יכולים להשתנות באופן משמעותי בתכונות ובביצועים ולכן חשוב לבדוק בקפידה את התכונות והמפרט הטכני של ההליכון על מנת לוודא כי הוא מתאים לצרכים שלכם, לפניכם חלוקת מחירים ותכונות כלליות של הליכונים בדרגות מחיר שונות:

 

הליכונים מתחת ל-1000 ש”ח

הליכונים מתחת ל-1000 ש”ח נחשבים להליכונים מאוד זולים. בטווח מחירים זה, בדרך כלל ההליכונים מגיעים ללא אחריות או אחריות ל-90 יום בלבד. הליכונים אלה יכולים להיות שימושיים להליכה או ריצה מדי פעם, אך אם תשתמש בהם באופן קבוע או אינטנסיבי הם עלולים להתקלקל תוך מספר שבועות או חודשים בהתאם לדגם המכשיר. החסרונות הנפוצים כוללים מסגרות מתנודדות, חגורות רועשות, אזורי אימון קטנים מאוד, מסכי נתונים מהבהבים ותכנות אימון מינימליות. האם זה הליכון מומלץ עבור מי שאינו רוצה לשלם המון כסף? לדעתנו לא. אלו בדרך כלל ההליכונים שמשמשים אח”כ כמתקן לתליית כביסה מאחר ואינם שימושיים.

 

הליכונים מתחת ל-1500 ש”ח

מיעוט קטן של הליכונים מתחת ל-1500 ש”ח זוכים לציונים גבוהים בסקירות ומקבלים משוב חיובי של לקוחות. רוב ההליכונים במחיר הנע בסביבות 1500 שקלים יכולים לתת מענה לאימונים במשך שנה לפחות, במיוחד כשמשתמשים בהם להליכה, אבל ליצרנים קשה מאוד לספק איכות גבוהה במחיר זה. בדרך כלל, הקונים צריכים לבחור בין עמידות לתכונות שימושיות. לדוגמה, אתם יכולים לקבל שיפוע ידני, אך לרוב ללא שיפוע כוח. אתם יכולים לקבל מד דופק, אבל לא קורא דופק אלחוטי מדויק יותר. אמנם ההיצע גדול יותר מהליכונים זולים במיוחד אך האיכות אינה גבוהה.

 

הליכונים מתחת ל-2000 ש”ח

להליכונים במחירים אלו בדרך כלל יש אחריות למספר שנים (בהתאם ליצרן ולדגם המכשיר). ניתן למצוא הליכונים מתקפלים איכותיים או הליכונים מלאים, בעלי שיפוע כוח צנוע ומגוון טוב של תוכניות אימון. באשר לצגים שלהם, מסכי LCD קלאסיים הם הנפוצים ביותר בהליכונים מתחת ל-2000 שקלים, אבל לפעמים גם מסכי מגע בגודל 20 ס”מ זמינים. הליכונים אלו בדרך כלל מגיעים עם רמקולים עם יציאת AUX כדי שתוכלו להאזין למוזיקה דרך הסמארטפון שלכם, ולעתים הם מגיעים עם משדרי דופק אלחוטיים. בשנים האחרונות אנחנו רואים בעיקר יצרנים סיניים שמצליחים לספק דגמי בסיס במחירים אלה והם נותנים תמורה סבירה למחיר.

 

הליכונים מתחת ל-3000 ש”ח

אלו נחשבים להליכונים ביתיים פופולריים יותר וכן רואים אותם יותר ויותר בשימוש בשנים האחרונות. בהשוואה להליכונים מתחת ל-2000 ש”ח, הליכונים אלו בעלי עוצמה גבוהה יותר (הספק גדול יותר) ונוחים יותר לשימוש. הם מצוידים גם בתכונות טובות יותר כמו שיפועים תלולים יותר, מסכי מגע גדולים יותר, אפשרויות אימון משופרות כגון תוכניות אימון נשלטות בקצב הלב, ולפעמים, רצועות חזה אלחוטיות. ההליכונים הללו נוטים להרעיש בשל איכות חומרים לא גבוהה.

 

הליכונים מתחת ל-5000 ש”ח

להליכונים אלו יש ביצועים מרשימים, אלקטרוניקה מתקדמת וכל הנוחות של הליכונים בחדר כושר מקצועי. הליכונים במחיר של 5,000 ש”ח לערך כבר יכולים לשמש לרצים עם תוכניות אימון מאתגרות. חלק מהמאפיינים של הליכונים אלה נמצאים מאחורי הקלעים: הליכונים אלו נוטים להיות בעלי חגורות באיכות גבוהה יותר שמחזיקות מעמד זמן רב יותר מאחרים בדרגת מחיר נמוכה יותר. חגורות אלו באיכות גבוהה יותר עשויות להיות גם נטולות תחזוקה בניגוד לחגורות אחרות הדורשות שעווה מדי פעם. הליכונים אלו מצוידים בדרך כלל במערכות ריפוד טובות יותר, שעושות הבדל גדול בנוחות ובסיבולת ואף הוכחו כמגבירות את שיעורי שריפת הקלוריות. כמובן שיש טווח רחב של מחירים ואיכות, וקיים הבדל בין הליכון שעלותו 3100 ש”ח להליכון שעלותו 4,900 ש”ח. כן נאמר שזהו טווח שכבר ניתן למצוא בו הליכונים טובים מאוד לשימוש ביתי אך לא לחדרי כושר.

 

הליכונים מעל 5000 ש”ח

הליכוני פרמיום מתומחרים לרוב ב-5000 שקלים ומעלה. קטגוריה זו כוללת הליכונים עם מגוון רחב של שיפועים (מעולה לשריפת קלוריות), מדובר בהליכונים מהירים מאוד המתאימים לרצי מרתון ולפעילות גופנית יומיומית בכל עצימות. מכשירי אירובי אלו נושאים אחריות מסחרית קלה ו/או אחריות ארוכה מאוד לשימוש ביתי. התכונות של ההליכונים משתנות בין המותגים והדגמים השונים, אך כמה מהתכונות המובילות בדרג העליון הזה כוללות: מהירויות מקסימליות גבוהות מאוד, בלימת זעזועים וצליל מעולה, צגים גדולים במיוחד, מסכי מגע התומכים באינטרנט וטלוויזיה משולבת ואף שיפועים חשמליים. לדגמים בעלי התמורה הטובה ביותר בטווח המחירים הזה יש מסלולים נטולי תחזוקה או עם מעט מאוד תחזוקה.

 

הליכונים מעל 10,000 ש”ח

במרבית המקרים כאשר תתעניינו בהליכון לרצים מהירים (אנשים הרגילים לרוץ בקצב של מעל ל-12 קמ”ש) או לרצים המשתמשים בהליכון לפחות 3 פעמים בשבוע אז נטיית המייעץ תהיה להמליץ לכם על הליכונים בטווח המחירים של 10,000-20,000 ש”ח. למראית עין זה נשמע יקר אך כאן כבר מדובר על הנדסת חומרים משובחת, יכולת בלימת זעזועים משופרת, רוחב מסילה משמעותי וכוחות סוס של 7.5 ומעלה. כמובן כי ניתן גם ליהנות משדרוגים כמו מסך מגע אנדרואיד, מהירויות גבוהות במיוחד (מעל 20 קמ”ש ברוב המקרים) ושיפוע העולה על 15%. כמו כן ייתכנו תוכניות אימון רבות ומגוונות, חיבור לWIFI שנפוץ בשנים האחרונות ועוד כניסות אלקטרוניות המאפשרות עבודה עם אוזניות וכד’. חשוב לציין שלא כל הליכון ב-10,000 ש”ח ומעלה יחזיק בכל התכונות הללו אך רובם יחזיקו בחלק גדול מהם ויש לבחון את זה מול המוכר / הספק.

 

4. החליטו באילו תכונות תשתמשו

לרוב ההליכונים יש תכונות מיוחדות. תכונות כאלה אינן נחוצות לאימון אירובי, אך הן יכולות לשפר את חווית האימון ולעזור לשמור על מוטיבציה. דוגמאות לכך הן תוכניות אימון מוגדרות מראש, רמקולי Bluetooth וטלוויזיות. עליכם להחליט אילו תוספות להליכון אכן יעזרו לכם לעמוד ביעדי הכושר שלכם ואילו תכונות אינכם צריכים.

 

הליכונים מומלצים לרכישה באתר

לפניכם מספר סוגי תכונות שכדאי לשקול כאשר בוחרים הליכון:

 

שיפוע אוטומטי

הליכונים עם שיפועים הופכים את הפעילות הגופנית למעניינת יותר על ידי שינוי השיפוע של ההליכון. יש להם גם שלושה יתרונות מעשיים מאוד: הם מורידים את העומס על המפרקים, מאפשרים שריפת קלוריות מהירה יותר ועוזרים לחטב את השרירים בצורה יעילה יותר.

לרוב ההליכונים הביתיים כיום יש שיפועים מקסימליים של 10, 15 ו-20%. מצד שני הליכונים בחדרי כושר בדרך כלל מגיעים עם אפשרות בחירה של שיפוע מקסימלי של 40%.
שימו לב כי ישנם הליכונים עם שיפוע ידני וזה מסרבל מאוד את העבודה. לכן ההמלצה שלנו היא כן למצוא הליכון עם שיפוע חשמלי של 10% אחוזים לפחות.

תוכניות אימון

רוב ההליכונים הביתיים מציעים היום תוכניות אימון מובנות השולטות במהירות ובשיפוע שלהם. זכרו כי ההליכונים הזולים ביותר פועלים רק במצב ידני וכי תפריטי האימון בהליכון משתנים בגודל ובמגוון. לעתים קרובות תוכניות האימון מצדיקות את התוספת במחירים.

מעבר לאפשרויות האימון הטעונות מראש בהליכון, חלק מההליכונים מגיעים עם טכנולוגיית אימון נוספות. להלן כמה אפשרויות שאולי תרצו:

  • iFit – מציעה למשתמשים אימונים מותאמים אישית ללא הגבלה בתשלום מנוי חודשי, שבחלק מהמקרים מקבלים בחינם עם רכישת הליכון של מותגים מסוימים לזמן מוגבל. בנוסף לגישה למאות אימוני וידאו המועברים על ידי מאמנים אישיים מאולפני כושר ברחבי העולם, אפליקציית iFit Google Maps מאפשרת להוסיף את המסלול במפות Google לצג הדיגיטלי בהליכון ולחוות אותו באופן וירטואלי בהליכון שלכם! מלבד שתהיו שקועים בנוף של Google  Street View  אותו תבחרו, תחוו גם את העליות והירידות של השטח כאשר השיפוע/ירידה של ההליכון מגיב למה שמוצג על הצג. שימו לב שמרבית ההליכונים אינם מציעים את התכונה הזאת.
  • Passport virtual active – הן תוכניות אימון המועברות באמצעות סרטונים אינטראקטיביים. נגן Passport עובד עם הטלוויזיה הביתית שלכם כדי לעטוף אתכם באווירת אימון עם נוסף וצליל המשתנים בהתאם למהירות האימון שלכם.
  • צגי דופק אלחוטיים יכולים לעזור לכם להתאמן ביעילות רבה יותר על ידי אספקת נתוני דופק מדויקים. מדי דופק אלחוטיים מציעים את הדיוק הרב ביותר, וחלק מההליכונים עם מוניטורים אלחוטיים מציעים גם בקרת דופק; תוכניות האימון המוגדרות מראש שלהם יעזרו לכם להישאר עם היד על הדופק (מתנצלים על משחק המילים הגרוע).

 

אביזרים להליכון

רוב מותגי ההליכונים מאפשרים לכם להתאים אישית את הרכישה שלכם. כשאתם מחפשים את ההליכון הטוב ביותר עבור הצרכים הספציפיים שלכם, זכרו כי ישנם מספר אביזרים ייחודיים שיעזרו לכם להגיע ליעדי הכושר הייחודיים שלכם. לפניכם מספר תוספות אפשריות:

  • מחצלות להליכון: שטיחון להליכון יכול לשפר את העמידות של ההליכון והריצוף שמתחתיו, במיוחד אם אתם מתכננים להניח את ההליכון על שטיח. הם גם מקלים על ניקוי הרצפה מסביב להליכון ומצמצמים את הרעש הנגרם על ידי הרטט של השימוש במכשיר.
  • חומרי ניקוי להליכון: אתם רוצים שההליכון שלכם יחזיק מעמד. דרך מצוינת להבטיח זאת היא לקנות את חומרי הניקוי המתאימים כדי לעזור לו לעמוד במבחן הזמן. עדיף לחכות עד שתקבלו את המדריך למשתמש שלכם כדי להבטיח שאתם רוכשים את החומרים המתאימים להליכון שלכם.
  • אביזרי בידור: לא רוצים להשקיע בהליכון עם מסך מובנה? אולי כבר יש לכם הליכון ורק רוצים לעדכן אותו עם האביזרים העדכניים ביותר? בשביל זה, אתם יכולים לקנות מחזיק טאבלט או סמארטפון כדי שתוכלו להשתמש בטאבלט שלכם בזמן האימון או מתלה קריאה כדי שתוכל ליהנות מספר או עיתון במהלך ההליכה. אתם יכולים אפילו לקנות מעמד לטלוויזיה ולהציב אותו מול ההליכון שלכם כדי שתוכלו להתעדכן בתוכניות שלכם בזמן שאתם שורפים קלוריות.

כמה תכונות מיוחדות נוספות שיש לקחת בחשבון הן מאווררי אימון, מחזיק בקבוק מים, מסכי מגע וטלוויזיית HD.

 

5. ביקורות וחוות דעת

זה חכם לנסות את ההליכון לפני שמזמינים אותו הביתה. אתם יכול לבדוק מותגים שונים בחנויות מוצרי ספורט עם זאת, לא כל ההליכונים נמצאים בתצוגה בחנויות ספורט.
בדרך כלל באתרי אינטרנט של מכשירי כושר תוכלו למצוא את העסקה הטובה ביותר מאחר וזה חוסך לכם את התשלום לגורם התיווך.

אם בדיקת הליכון אינה ריאלית, אז חשוב במיוחד לקרוא ביקורות הכוללות משוב מלקוחות אמתיים.
כמו כן, רצוי להתייעץ עם איש מקצוע ולהתאים את ההליכון לצרכים שלכם, ממש כמו הטיפים הניתנים לכם במדריך זה.

 

איך בוחרים הליכון

 

חלק 2: איך לבחור הליכון כושר

הליכונים מפורסמים ברשימות ארוכות של ה”מפרט” שלהם. בין אם התכונות הללו פנטסטיות או שאתם יכולים לקבל תמורה טובה יותר במקום אחר, משווקים מצליחים לגרום לכולן להישמע די נהדר. בחלק 2 של המדריך נסביר בצורה מפורטת שתתן לכם הבנה טובה יותר כיצד לקנות הליכון עם אלמנטים המתאימים לצרכים שלכם.

מנוע

המנוע של הליכון מניע את המסלול (חגורת ההליכון). כוח המנוע של הליכון מתואר במונחים של כוח סוס (HP) או כוח סוס מתמשך CHP. כוח סוס מתמשך הוא הדבר השימושי ביותר שיש לקחת בחשבון מכיוון שהוא מציין כמה כוח המנוע יכול להוציא ברציפות לעומת רק בשיאו. לרוב מנועי ההליכון הביתיים יש CHP הנע בין 2.25 ל4.25 – ניתן למצוא מספר הליכונים עם מנועים של 1.5 או 5.0 CHP אך מדובר במיעוט.

כמה כוח מנוע אתם צריכים בהליכון שלכם? זה תלוי בסוג התרגיל שאתם מתכננים לבצע על ההליכון שלכם ובמשקל הגוף שלכם. עבור אנשים במשקל של עד 90 ק”ג, הנה ההמלצות הכלליות שלנו:

  • הליכה: בחרו במנוע עם 2.0 CHP ומעלה
  • ריצה קלה: בחרו במנוע עם 2.5 CHP ומעלה
  • ריצה מהירה: בחרו במנוע עם 3.0 CHP ומעלה

אם אתם שוקלים מעל 90 ק”ג, זהו רעיון טוב להוסיף עוד 0.5 CHP, כי מנוע שפועל בתפוקה כמעט מלאה יתבלה מהר יותר מאשר מנוע שיש לו יותר כוח.

רוב מנועי ההליכון כיום נמצאים באחריות לכל החיים, אבל דגמים זולים יותר מציעים אחריות מנועים קצרה בהרבה (האחריות משתנה בין שנתיים ל-25 שנות כיסוי), לכן עדיף לבדוק עם נציג המכירות מהו טווח האחריות על המנוע לפני הרכישה.

 

גודל מסלול

אורך המסלול אינו בעל חשיבות גדולה למתאמנים נמוכי קומה המתכוונים להשתמש בהליכון להליכות בלבד, אך חשוב למתאמנים אשר צועדים בצעדים ארוכים יותר וחשוב במיוחד לרצים. כפי שציינו מקודם הסטנדרט המומלץ לאורך המסלול של הליכון הוא 140 ס”מ לריצה ו-120 ס”מ להליכה. חלק מההליכונים אף מגיעים עם מסלול באורך 160 ס”מ.

לגבי רוחב המסילה, תקן התעשייה הוא 56 ס”מ לרצים ו-50 ס”מ להולכים. בזמן האחרון ניתן לראות עליה בהליכונים רחבים יותר והם הופכים לנפוצים יותר מכיוון שהם נוחים יותר לשימוש עבור מתאמנים גדולים יותר. יחד עם זאת הם יתפסו יותר מקום בחלל וצריך לקחת זאת בחשבון.

 

עמידות החגורה

ישנם שלושה גורמים עיקריים שקובעים את עמידות חגורת הדריכה: עובי, גלילי מתכת ושימון.

  • לגבי עובי החגורה, חגורת דריכה דו-שכבתית או ארבעה-שכבתית עמידה יותר מאשר חגורה עם שכבה אחת. חגורות דריכה עבות יותר גם נוטות להיות שקטות יותר במהלך השימוש. לרוב בהליכונים הביתיים במחירים נמוכים או בינוניים יש מסלולים חד-שכבתיים. תכונה זו עשויה להישמט מרשימת המפרטים מכיוון שמפרסמים מתהדרים ברצועות עבות אך נוטים להשמיט את עובי החגורה כאשר הרצועות הן בסיסיות.
  • גורם חשוב נוסף הוא גלילי המתכת שמניעים מסילה. רולרים בעלי קטרים גדולים יותר מפעילים פחות לחץ על מנוע ההליכון ועוזרים להאריך את חיי החגורה. קוטר רולר טוב להליכונים ביתיים הוא בערך 6 ס”מ.
  • שימון הוא היבט חשוב נוסף של עמידות החגורה. יש לשמן את חגורות ההליכון לביצועים חלקים. לפעמים עבודת תחזוקה זו נופלת על בעל ההליכון ויש לבצע את השימון כל כמה חודשים. מסלולי ההליכון הטובים ביותר הם ללא תחזוקה שוטפת; השימון מתבצע עצמאית בתוך ההליכון מכיוון שהחגורה מושרת בדרך כלל בסיליקון או בחומר סיכה אחר ומשתמנת באופן אוטומטי כאשר אנו משתמשים בהליכון.

 

מהירות

הליכונים התומכים במהירויות מרבית של 15 קמ”ש מתאימים לרוב המתאמנים, אך רצים מתקדמים יותר ירצו הליכונים עם מהירות מרבית גבוהה יותר. בתקופה האחרונה ניתן לראות עליה משמעותית בהליכונים הביתיים שמגיעים ל-20 קמ”ש ומעלה וחלקם זמינים במחירים אטרקטיביים.

ריפוד מסלול

ריפוד מסלול עוזר להגן על המפרקים שלכם מהפעילות הגופנית. בהשוואה לריצת כביש, ריצה על הליכון מרופד מפחיתה בדרך כלל את ההשפעה בכ- 15-40%. למרות שהריפוד חשוב ביותר עבור רצים, הוא מפחית את ההשפעה על הגוף של כל אחד על ידי מזעור הסיכון לפציעה ושיפור הביצועים של הכושר הגופני. חלק מההליכונים כוללים ריפוד מתכוונן כך שרצים יכולים לבחור את רמת התמיכה המועדפת עליהם. להליכונים מתקדמים יותר יש ריפוד דיפרנציאלי, שבו אתם מקבלים תמיכה גדולה יותר כשאתם דוחפים את עצמכם מהמסלול וריפוד נוסף בנחיתה.

שיפועים

רוצים לראות תוצאות כושר בצורה מהירה יותר? שיפוע הליכון עוזר לכם לשרוף קלוריות בצורה יעילה יותר. הוא גם מפחית את הלחץ על המפרקים שלכם ויכול לעזור לכם להתמקד בקבוצות שרירים שונות. רוב ההליכונים מגיעים עם שיפוע מקסימלי של 10, 15 או 20%. במרבית המכשירים השיפוע נעשה באופן ממנוע אך בחלק מההליכונים הזולים יותר השינוי של השיפוע מתבצע באופן ידני.

 

איך לבחור הליכון כושר

 

תוכניות אימון

רוב ההליכונים כיום נמכרים עם תוכניות אימון מוגדרות מראש. אלו עוזרים לכם להגיע ליעדי פעילות גופנית שונים כגון אימוני הרזיה ואימוני סיבולת. התוכניות שולטות אוטומטית במהירות ההליכון, והן יתאימו גם את השיפוע/ירידה שלו במידה וההליכון שלכם תומך באפשרות שינוי שיפוע.

 

אחריות

אחריות על הליכון היא רמז מצוין מהיצרן לגבי עמידות הליכון. אחריות הליכון טיפוסית כוללת ארבעה חלקים: מסגרת, מנוע, חלקים ועבודה.

  • מסגרת: להליכונים רבים (כולל מספר דגמים של הליכונים זולים) יש אחריות על המסגרת לכל החיים.
  • מנוע: לרוב מנועי ההליכון יש אחריות לכל החיים. דגמים זולים יותר מציעים אחריות מנוע קצרה בהרבה (כל דבר שבין שנתיים ל-25 שנות כיסוי).
  • חלקים: ההבדל המשמעותי בדרך כלל באחריות על הליכון הוא על החלקים והאלקטרוניקה. בדרך כלל להליכון זול אין אחריות כלל או רק 90 יום אחריות. הליכונים קצת יותר אמינים מקבלים אחריות על חלקים לשנה. להליכונים הביתיים הטובים ביותר יש לפחות חמש שנות אחריות על חלקים. ולמוצרי הפרמיום יש אחרית לכל החיים.
  • עבודה: מחיר העבודה של הטכנאי בדרך כלל לא כלול בהליכונים הזולים ביותר. אחרים בדרך כלל מציעים שנה או שנתיים של תיקוני טכנאי ללא עלות.

 

עומס מרבי

משקל המשתמש בהליכון נע בדרך כלל בין 115 ל-180 ק”ג. אנו ממליצים לבחור הליכון שיכול להתמודד עם לפחות 20 ק”ג יותר ממשקל הגוף שלכם כדי להבטיח שלא תאמצו את המנוע יתר על המידה. אם אתם שוקלים יותר מזה, ייתכן שתצטרכו להשקיע במוצר ברמה גבוהה יותר. יש הליכונים שמסוגלים להתמודד עם עומס מרבי עד 220 ק”ג, אבל תצטרכו לשלם יותר.

 

אחסון וניידות

ניתן למצוא מגוון רחב של הליכונים מתקפלים בכל קטגוריות המחירים של הליכונים לשימוש ביתי. הליכונים מתקפלים כפי שמרמז השם מאפשרים לקפל את משטח ההליכון כלפי מעלה לאחר האימון שלכם כדי לפנות שטח רצפה ולאחסן אותם בקלות כאשר הם אינם נמצאים בשימוש. הקיפול במרבית ההליכונים קל ומהיר.

חלק מההליכונים הקטנים ביותר הם ניידים; הם קלים ובעלי גלגלים המאפשרים להעביר אותם בקלות. בדרך כלל ניתן לאחסן הליכון נייד מתחת למיטה, מאחורי דלת או בארון.

 

בטיחות

עצירה אוטומטית היא תכונת בטיחות חשובה לקונים רבים בהליכונים שהם קשישים או חולים, או לאלה עם חיות מחמד או ילדים קטנים. עצירה אוטומטית נשלטת בדרך כלל באמצעות מפתח. כשאתם מתאמנים, המפתח מתחבר לגוף שלכם עם שרוך ואם אתם מחליקים, המפתח מתנתק וההליכון כבה. יתרה מכך, ניתן להסיר את המפתח לאחר כל אימון כדי למנוע הפעלה מקרית של ההליכון.

 

איך לבחור הליכון חשמלי – מונחי בסיס:

לפניכם מונחי הבסיס בהם השתמשנו בכתבה:

  • חגורת הליכון – המשטח הזז בהליכון אליו אנחנו רצים או הולכים.
  • HP – עוצמת מנוע נמדד בכוח סוס.
  • CHP – כוח סוס מתמשך – כמה כוח המנוע יכול להוציא ברציפות לעומת רק בשיאו.

 

איך לבחור הליכון ביתי – שאלות נפוצות

 

למה צריך לשים לב כשבוחרים הליכון?

כמה גורמים שיש לקחת בחשבון בעת קניית הליכון הם תקציב, מקום ויעדי האימון שלכם. אם יש לכם שטח אימון מוגבל אולי תרצה לשקול הליכון קטן יותר עם אפשרות קיפול. חשוב גם להסתכל על תכונות כגון עוצמת מנוע, עומס מרבי, הגדרות שיפוע/ירידה, סוג הריפוד של החגורה ותוכניות אימון.

 

כמה עולה הליכון טוב?

מחירי הליכון נעים בין 1,000 ועד יותר מ- 20,000 ש”ח בדרך כלל, ההליכונים הביתיים הפופולריים ביותר נמכרים בסביבות ה 3,000 – 5,500 ש”ח. הליכונים לרצים מקצועיים יותר ינועו בין 5,500 ש”ח וצפונה. עם זאת, יש להתאים את ההליכון על פי הצרכים שלכם כך שהמחיר יכול להשתנות בהתאם.

 

מהם מותגי ההליכון הטובים ביותר?

מותגי ההליכונים הפופולריים והמדורגים ביותר בשוק הם Xiaomi, ProForm ו-Horizon.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו את העמוד עם חברים:
קליק אחד לקניה

מכשירי כושר ביתיים, מקצועיים וציוד ספורט וכושר באיכות גבוהה. 

חיפוש מוצרים בחנות
לקריאה נוספת

תפריט נגישות