מוצרים באיכות, שירות מהיר ואדיב

איך לבחור מאמן כושר אישי

איך לבחור מאמן כושר אישי
תוכן עניינים

להתאמן עם מומחה יוביל לתוצאות מהירות בצורה בטוחה יותר. אך קיימים אלפי מאמני כושר אישיים שמציגים מגוון אישורים, התמחויות וגישות שונות בכל הנוגע לכושר גופני, אין דבר יותר מאכזב מאשר לבזבז מאות שקלים על מאמן כושר אישי ולא לראות תוצאות. בכתבה זו תצטרכו לענות על 8 שאלות שיעזרו לכם לבחור את מאמן הכושר האישי המתאים ביותר לכם.

 

1. האם הם מוסמכים?

בין אם אתם רוצים לשפר את המהירות שלכם, לבנות כוח או לרדת במשקל, אתם רוצים לעבוד עם מישהו שהוסמך על ידי ארגון שאפשר לסמוך עליו כמו מכון וינגייט או ארגונים נוספים אחרים. שאלו את המאמן היכן הוא למד או עשו קצת מחקר בגוגל בדרך כלל המאמנים רושמים היכן קיבלו את ההכשרה המקצועית שלהם.

הימנעו מעבודה עם מאמני כושר ללא הסמכה מכיוון שעבודה עם מאמני אלו עלולה לגרום ליותר נזק מאשר תועלת.

 

2. מהו הניסיון שלהם?

נהוג להאמין ששליטה מלאה במיומנות באה לאחר 10,000 שעות של תרגול מכוון של מיומנות זו. עם זאת התיאוריה הפופולרית של "תרגול הופך את העניין למושלם" הופרכה לטובת הרעיון ש"תרגול חכם עושה את העניין למושלם". במילים אחרות, כשמדובר בלימוד מיומנות, ככל שהלימוד יהיה איכותי יותר כך הרמה שלנו תהיה גבוהה יותר וזה לא תלוי בכמות השעות שנשקיע בלימוד.

אבן בניין של תרגול איכותי היא זיהוי ותיקון מהיר של טעויות. איך זה רלוונטי למאמן הכושר האישי הפוטנציאלי שלכם? מאמנים לומדים אם המתודולוגיות שלהם בזמן אמת, ועושים התאמות בדרך כדי לעזור ללקוחות להגיע ליעדים שלהם. באופן זה, ככל שלמאמניך יש יותר ניסיון, כך ייטב. מאמן שלימד טכניקה נכונה במשך תקופה ארוכה ככל הנראה השתפר יותר ויותר במתן רמזים נכונים שיעזרו לכם להפיק את המרב מכל חזרה.

אל תשכחו לשאול איזה סוג ניסיון יש להם. בין אם אתם מתאמנים חדשים לגמרי או ספורטאים מנוסים המחפשים אימונים ספציפיים, תרצו מאמן שיודע לעבוד עם מישהו כמוכם. כמה דברים שהמאמן כושר צריך לקחת בחשבון: רמת הכושר, הגיל, המצב הבריאותי, תחומי הכושר, או כל פרט אחר שאתם חושבים שעשוי להיות חשוב.

 

3. מהי האסטרטגיה שלהם למניעה והתמודדות עם פציעות?

רבים מאתנו מתמודדים עם כאבים מציקים או פציעות חוזרות ואנחנו לא בטוחים איך להתאמן בצורה נכונה מבלי לגרום להתלקחות של הכאבים. אם אתם מטפלים בפציעה ישנה, המאמן שלכם אמור להיות מסוגל להתאים את האימון כך שהפציעה לא תחזור על עצמה. 

במקרה של פציעה חדשה, מאמני כושר טובים ידעו לזהות אותה וימליצו לפנות לרופא לפני שימשיכו לאמן אתכם.

 

4. האם הם מתמחים בסגנונות אימונים כלשהם?

תעודת הכשרה ממוסד מסוים עשויה להספיק כדי לגרום לכם להרגיש בנוח ולהזמין את הפגישה הראשונה שלכם עם מאמן כושר ספציפי, אך אם יש לכם יעדים ספציפיים כגון: להיכנס לכושר לגלישה, להניף קטלבלס כמו מקצוענים או לבצע עמידת ידיים, או שתמיד הייתם סקרן לגבי סוג מסוים של אימונים כגון: אימון TRX עם רצועות כושר, קרוספיט או HIIT, כדאי לכם לוודא שהמאמן שלכם הוא מישהו שיכול להוביל את הדרך.

בדקו האם הם עברו קורסים רשמים לסגנון אימון מסוים והאם הם מוסמכים ללמד אותו. מאמנים רבים עוסקים בהשתלמויות במגוון מסחרר של תחומים: יוגה, תזונה ואף טיפול בכאבי גב תחתון.

 

5. מהן האותיות הקטנות: עלות וזמינות?

בצעו השוואת מחירים באינטרנט כדי לגלות מהם המחירים הממוצעים בעיר שלכם, זכרו כי המחירים משתנים בהתאם למיקום וניתן למצוא הבדל משמעותי בין העלויות במרכז לעומת הפריפריה, שינוי זה נובע בדרך כלל מעלויות השכירות שגבוהות יותר במרכז.

אם מאמן אישי כלשהו מחוץ לתקציב שלכם, יש לכם מספר אפשרויות:

  • ישנם מאמנים המציעים תעריפים נמוכים יותר לאימונים פרטיים למחצה, שהם שילוב בין אימון אחד על אחד לשיעור קבוצתי. 
  • לחלופין, שקלו להסתכל על עבודה עם המאמן כבונוס נוסף לשגרת האימונים שלכם. לדוגמה, שאלו את המאמן הפוטנציאלי לגבי סידורים אפשריים שבהם אתם עשויים להיפגש באופן אישי בתדירות נמוכה יותר אך לבצע את התוכנית שלו בין הפגישות.

מומלץ גם לברר לגבי לוח הזמנים שלהם – אם הם נוטים לפגוש לקוחות באותה שעה בכל שבוע, כמה זמן מראש צריך להזמין פגישה, מהי מדיניות הביטול שלהם והאם ניתן להשלים פגישות שהוחמצו.

 

6. מהו סגנון האימון שלהם?

כשמדובר בתאימות לקוח-מאמן, האישיות וסגנון האימון מכריעים. שקלו תחילה את סגנון הלמידה שלכם. אם אתם קולטים תנועה על ידי כך שהמאמן מפרק אותה למרכיביה הקטנים ביותר ומדגים אותה שוב ושוב, הקפידו לבחור מאמן שיש  לו סבלנות לעבור על הפרטים.

האם אתם רוצים מאמן שיעודד אתכם ויזכיר לכם כמה אתם מדהימים על כך שאתם מתאמצים? או שאתם זקוקים לרס"ר שידחוף אתכם בצורה קשה ולא יברך אתכם על כל ניצחון קטן? אחד מהם (וכל מה שביניהם) זה בסדר גמור! כל אחד צריך לבחור את שיטת העידוד המתאימה לו.

למרות שאתם יכולים לקבל הרבה תשובות מהמאמן העתידי שלכם על המתודולוגיות וסגנון הלימוד שלהם, מומלץ במידה ויש לכם אפשרות לכך לדבר עם מישהו שמתאמן איתם תקופה מסוימת ויכול להציע תובנות נוספות לגבי הדייקנות או עד כמה הם מיומנים בהסבר ובהדרכה.

 

7. כיצד הם עוקבים אחר ההתקדמות?

המאמן שלכם לא אמור להיות מסוגל להכין תוכנית אימונים מותאמת אישית על בסיס המטרות שלכם ורמת הכושר שלכם, אלא גם לעזור לכם לעקוב אחר ההתקדמות שלכם כדי לראות איך העבודה הקשה שלכם משתלמת. 

לא משנה מה תרצו להשיג, אימון תחת פיקוח ומעקב הוכח כיעיל יותר. עם זאת, אם אתם עובדים עם מאמן תקופה ארוכה אך אינכם רואים תוצאות זהו דגל אדום וייתכן שיהיה חכם לעצור את האימונים עם מאמן זה.

 

8. האם הם עומדים בראש מגמות הכושר והמחקר בנושא?

ידע ומומחיות בכושר גופני הם הסיבה העיקרית לכך שאנשים רוצים לעבוד עם מאמנים אישיים. המאמן שלכם אמור להיות מסוגל לדבר על מגוון סגנונות אימון ועל היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם.

המאמנים הטובים ביותר הם אלה שאוהבים את מה שהם עושים (הדבר נכון לכל מקצוע). לאהוב את מה שאתה עושה מתורגם לעתים קרובות לרצון תמידי לשיפור והרחבת הידע כדי להמשיך ולהשתפר בעבודה. אם המאמן הפוטנציאלי שלכם נראה פחות נלהב להמשיך בהשכלתו – או חושב שהוא כבר יודע את כל מה שיש לדעת על כושר – זה כנראה רעיון טוב לשקול לעבוד עם מישהו אחר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו את העמוד עם חברים:
קליק אחד לקניה

מכשירי כושר ביתיים, מקצועיים וציוד ספורט וכושר באיכות גבוהה. 

חיפוש מוצרים בחנות
לקריאה נוספת

תפריט נגישות