קיים מגוון עצום של שולחנות טניס לשימוש ביתי ומקצועי הם שונים זה מזה בחומר, בגודל ובתכונות שלהם, במדריך זה נספר לכם את כל מה שתצטרכו לדעת על מנת לבחור את השולחן המתאים ביותר לצרכים שלכם.
סוג השולחן
החל מתוספת לשולחנות ביליארד ועד לשולחנות שניתן להשתמש בתוך הבריכה, קיים מגוון עצם של שולחנות לטניס שולחן. חלק מהשולחנות מגיעים בגדלים קטנים יותר על מנת להקל על משחק לילדים.
לפניכם 3 הגדלים הפופולאריים ביותר:
גודל מלא
שולחן טניס סטנדרטי מגיע בגודל 274 ס”מ אורך, רוחב 152 ס”מ וגובה של 76 ס”מ. שולחן בגודל מלא הוא הבחירה הטובה ביותר עבור מי שרציני במשחק ויש לו מקום לשולחן בגודל זה.
גובה מתכוונן
אם אתם רוצים שהילדים הקטנים שלכם יוכלו לשחק בשולחן בגודל מלא, אנו ממליצים לבחור בשולחן שמתכוונן לגובה. לשולחנות אלו רגליים שיכולות לרדת ולעלות את הגובה של השולחן. זה שימושי עבור שחקנים קטנים יותר שבעזרת הכוונון הזה יוכלו לחוות המשחק על משטח בגודל מלא ובכל זאת יוכלו להגיע לכדור גם כאשר הוא קרוב לרשת.
תוספת לשולחנות קיימים
על מנת לחסוך במקום, ניתן להתקין את התוספת על שולחן ביליארד או שולחנות גדולים אחרים שיש לכם כבר בבית ובעזרתה להפוך את השולחן לשולחן טניס, תוספת זו בדרך כלל זולה יותר וחסכונית יותר במקום, כמובן ששולחן טניס ייעודי מרגיש הרבה יותר נוח למשחק.
שימוש פנים או חוץ
טניס שולחן נחשב בדרך כלל כספורט מקורה, אך ניתן לשחק בו גם בחוץ, ניתן לעשות זאת במידה ויש לכם שולחן שמתאים לשימוש חוץ.
- שולחנות מקורים נפוצים יותר, הם בדרך כלל בנויים מדיקט שעלול להתעוות או להיפגע מהשמש ומתאני מזג אוויר אחרים במידה ויעמוד בחוץ ולכן הם מיועדים לשימוש פנים בלבד.
- שולחנות חוץ עשויים בדרך כלל מבטון ואלומיניום, המשטח העליון שלהם דק יותר מה שיכול להשפיע על הקפצת הכדור.
לפני הרכישה וודאו לפי כי השולחן מתאים לשימוש חוץ או פנים בהתאם להיכן שאתם מתכוונים למקם אותו, קחו בחשבון ששולחנות חוץ בדרך כלל יקרים יותר מכיוון שהם עשויים מחומרים שעמידים לגשם, שמש, ברד וכדומה.
תושבת השולחן
אלה אם כן אתם רוכשים תוספת לשולחנות קיימים, מרכיב חשוב שצריך לקחת בחשבון הוא התושבת של השולחן. המורכת מהמסגרת התומכת שמתחת לשולחן. רוב השולחנות מגיעים עם גלגלים וחלק מהשולחנות ניתנים לקיבוע. קיימים 2 סוגים עיקריים:
חלק אחד
שולחנות אלה כוללים תושבת תחתונה שהיא מערכת שלמה אחת המאפשרת להשאיר חלק אחד ולקפל את החלק השני כך שניתן לשחק עצמאית. היתרון של שולחנות מסוג זה הוא שקל יותר ליישר את החצאים. יש לקחת בחשבון שעיצוב מסוג זה תופס בדרך כלל כמות גדולה יותר של שטח אחסון.
שני חלקים
השולחן מחולק לשני חצאים נפרדים, מה שמאפשר אחסון קל וחסכוני יותר במקום. אך ההרכבה והיישור בדרך כלל קשים יותר משולחן שבנוי מחלק אחד בלבד. לכל צד יכול להיות סט גלגלים משלו או שהגלגלים משולבים בקצה המרכזי של השולחן.
משטח
הגורם המרכזי שקובע את העלות של השולחן הוא עובי המשטח שנע בין 12-25 מ”מ. שולחנות עם משטחים דקים נוטים להקפיץ את הכדור פחות. ככל שעולים בעובי של השולחנות כך ההקפצה טובה יותר. ככל שהמשטח עבה יותר כך מחירו של השולחן גבוה יותר.
רשת
חלק מהשולחנות כוללים רשת ובחלקם צריך לרכוש אותה בנפרד. הרשת מתחברת לשולחן ב-3 חיבורים שונים:
- קבוע שלא ניתן להסרה: רשתות אלו נוטות להיות קצרות יותר מהרשתות בשולחנות המקצועיים שניתן למצוא בתחרויות רשמיות.
- קליפ קפיץ: הקליפים נראים כמו אטבי כביסה גדולים והם המהירים והקלים ביותר להסרה וחיבור.
- הברגה: האופציה החסונה ביותר, מאפשרת התאמה חזקה במיוחד. מומלץ לבחור שולחן עם כיסוי רך בנקודות האחיזה על מנת למנוע שריטות של המשטח.