אף פעם לא מוקדם מדי לעודד אהבה לפעילות גופנית אצל ילדים על ידי חשיפתם לפעילויות כושר וספורט מהנות. רופאים אומרים כי השתתפות בפעילויות שונות מפתחת מיומנויות מוטוריות ושרירים ומפחיתה את הסיכון לפציעות. בכתבה זו נסביר איזו פעילות גופנית מתאימה לילד שלכם לפי הגיל שלו.
משרד הבריאות האמריקאי ממליץ לילדים ולמתבגרים בגילאי 6 עד 17 לבצע לפחות שעה של פעילות אירובית בינונית עד עצימה מדי יום. פעילויות אימון כוח הבונות שרירים צריכות להיות חלק משגרת פעילות גופנית בת 60 דקות לפחות שלושה ימים בשבוע.
זה אולי נראה הרבה, אבל קל לראות כיצד הדקות יכולות להתווסף כשאתם מחשיבים את כל הריצות והמשחקים של ילד פעיל על בסיס יומי. להלן מספר הנחיות שיעזרו לכם לבחור פעילויות כושר בהתאם לגיל של הילדים שלכם.
גילאי 3 עד 5
מומלץ שילדים בגילאי 3 עד 5 יהיו פעילים פיזית לאורך כל היום. פעילות סדירה יכולה לסייע בחיזוק העצמות ועוזרת לשמור על משקל תקין ככל שהילדים גדלים.
ילדים בגיל הרך יכולים להשתתף בספורט קבוצתי, כמו כדורגל, כדורסל או כדור יד. כל ענף ספורט בגיל זה צריך להתרכז בצד של משחק, ולא בצד התחרותי. למרבית הילדים בני 5 אין מספיק קואורדינציה בכדי לפגוע בכדור ואין להם כישורי כדור במגרש הכדורגל או במגרש הכדורסל.
שחייה היא דרך בריאה נוספת לעודד את ילדכם להיות פעילים, ניתן לעשות זאת כבר מגיל 6 חודשים. מומלץ להירשם תחילה לקורס בסיסי של ילדים. שיעורי בסיס אלו מלמדים בדרך כלל לנשום ולחקור את הסביבה מתחת למים לפני שמתחילים בשיעורי שחייה רשמיים. ילדים בדרך כלל מוכנים ללמוד לשלוט בנשימה, לצוף ואת התנועות הנכונות בגילאים 4-5.
בנוסף לכך, ניתן להתחיל להתאמן עם הילדים בבית ולהשתמש בציוד לאימון כדורגל על מנת להרגיל את הילדים ולשפר את היכולות שלהם.
גילאי 6 עד 8
בגיל 6 הילדים שלכם כבר מספיק התפתחו כדי שיוכלו לחבוט בבייסבול לתפוס ולמסור כדור כדורגל או כדורסל. הם יכולים גם לעשות שגרות התעמלות ולדווש בביטחון ולהניע אופניים דו גלגליים. זה הזמן לחשוף את הילדים לפעילויות אתלטיות וכושר גופני מגוונות.
ענפי ספורט שונים נותנים יתרונות שונים והמגוון עוזר להבטיח התפתחות כוללת בריאה כמו כן הוא מקטין את הסיכוי לפציעות שיכולות להיגרם כתוצאה מעומס יתר של ענף ספורט אחד בלבד.
גילאי 9 עד 11
תיאום בין היד לעין ממש השתפר בגיל זה וילדים בדרך כלל מסוגלים להכות בכדור בייסבול או טניס ולזרוק אותו במדויק. בשלב זה ניתן לעודד תחרות, כל עוד לא שמים את כל הפוקוס על זכייה.
אם ילדים מעוניינים להשתתף באירועים כמו טריאתלון קצר או מרוצי ריצה מרחוק, אלה בטוחים כל עוד הם התאמנו לאירוע והם מקפידים לשתות כמות מספקת של מים.
גילאי 12 עד 14
ילדים עלולים לאבד עניין בספורט מאורגן כשהם מגיעים לגיל ההתבגרות. הם עשויים לרצות להתמקד במקום זאת בתרגילים לבניית כוח ושרירים. אבל אלא אם כן ילדכם נכנס לגיל ההתבגרות, מנעו ממנו להרים משקלים כבדים.
עודדו אפשריות בריאות יותר, כגון גומיות התנגדות ורצועות כושר, כמו גם תרגילי משקל גוף כמו כפיפות בטן ושכיבות סמיכה. תרגילים אלו מפתחים חוזק מבלי לסכן את העצמות והמפרקים.
בגילאים אלו אין לבצע תרגילים שבהם מרימים משקל מרבי הכוונה למשקל המרבי שאדם יכול להרים בניסיון אחד.
ילדים נמצאים בסיכון הגדול ביותר לפציעה בתקופות של קפיצות גדילה. ילד שמרים יותר מדי משקל או מרים אותו בצורה לא נכונה יכול לסבול מפציעות משמעותיות.
גיל 15 ומעלה
לאחר שהילד שלכם עבר את גיל ההתבגרות ומוכן להרים משקולות, עודדו אותו לקחת שיעור עם מאמן כושר אישי. צורה לקויה עלולה לפגוע בשרירים ולגרום לשברים.
זכרו כי אימונים נכונים חשובים לא פחות לבני נוער מאשר להוריהם. רק זכרו לפקוח עין על תזונה נכונה וכמות מספקת של מים.
התפתחות תקינה של ילדים
חשוב לציין כי כל ילד מתפתח בקצב משלו. עם זאת, קיימים סימני דרך התפתחותיים מקובלים שילד צפוי לעבור בתחומים שונים כמו מוטוריקה גסה ועדינה, שפה, חשיבה וכדומה. במידה ומתעוררים חששות כי הילד אינו עומד בציוני הדרך ההתפתחותיים או שקצב ההתפתחות שלו חורג באופן ניכר מהצפוי לגילו, חשוב לפנות למכונים להתפתחות הילד לצורך אבחון והערכה. מכונים אלו מציעים שירותי אבחון והדרכה מקצועיים על ידי צוות רב-תחומי המורכב מפסיכולוגים, קלינאי תקשורת, מרפאים בעיסוק ועוד מומחים תחת קורת גג אחת.