רכשתם ציוד כושר, התקנתם אותו וכמובן ששיתפתם את חדר הכושר הפרטי שלכם ברשתות החברתיות. התחלתם להתאמן ובניתם שגרת אימונים, תחזוקה שוטפת וניקיון מכשירי הכושר שלכם זהו חלק בלתי נפרד מכך ושגרת ניקיון תעזור לשמור על הבריאות שלכם ולהבטיח כי המוצרים ישמשו אתכם לזמן רב.
למרות שיכול להיות שאתם היחידים שמתאמנים עם הציוד שלכם, אתם עדיין יכולים להכניס חיידקים לחדר הכושר שלכם ממקורות חיצוניים. מקורות מסוימים מדווחים כי חיידקים יכולים לחיות על ציוד כושר עד 3 ימים.
ככלל, הימנעו מכימיקלי ניקוי קשים ואל תשתמשו בנוזל לחיטוי ידיים ישירות על הציוד שלכם. כימיקלים קשים ואלכוהול הנמצא בנוזל של חיטוי הידיים עלולים לפגוע בגומי ובמתכות, ישנם חומרים רבים שמתאימים לשימוש עם ציוד כושר שלא גורמים לנזק לציוד. מגבונים מיוחדים לניקוי חדרי כושר הם האופציה המומלצת ביותר.
ברוב המקרים, מומלץ לטבול בד בתמיסה קלה מאוד של חומר ניקוי נוזלי ומים, לסחוט את עודפי המים ולעבור עם המטלית על הציוד שלכם. התמקדו בידיות ובנקודות מגע. ייבשו את הציוד מיד עם מטלית יבשה.
לאחר כל אימון, נגבו את כל הציוד שלכם וודאו שהוא יבש. זהו חלק חשוב במיוחד מכיוון שסביבה רטובה וחמה תהיה קרקע לחיידקים!
משקולות
משקולות גומי עשויות להגיע מהמפעל עם ציפוי שמן מגן, המיושם להגנה במהלך הובלה ואחסון. יתכן שתבחינו בשאריות כשתקבלו את הציוד שלכם. זה נורמלי, ויש לנקות אותו לפני השימוש הראשוני. כל שעליכם לעשות הוא לערבב כמות קטנה של חומר ניקוי נוזלי עם מים, ולנגב את הגומי עם מטלית לחה.
אם בכוונתכם להשתמש במשקולות בחוץ, עליכם להגן על המשקולות מפני נזקי שמש ולשמור אליהן במקום מוצל על מנת למנוע מהגומי להתייבש ולהיסדק.
משקולות קטלבלס
יש לנגב את הידיות בקטלבלס עם תמיסת ניקוי נוזלית קלה, ולייבש אותה מיד. אל תתנו ללחות להישאר על הידית מכיוון שזה יגרום לחלודה.
אם אתם כבר רואים הצטברות חלודה קטנה, ניתן לטפל בה בעזרת מברשת פליז ולהסיר אותה לפני שהיא מתפשטת על כל הידית.
צלחות באמפר
בדומה למשקולות גומי, צלחות במאפר עשויות להגיע מהמפעל עם ציפוי שמן מגן זהה השומר על הגומי. גם זה תקין, ויש להסיר אותו ברגע שתקבלו את הצלחות. הניקוי צריך להיות באותו הליך – חומר ניקוי נוזלי קליל ותמיסת מים ומטלית רכה טבולה בנוזל.
מוט משקולות
תשומת לב מיוחדת צריכה להיות למוט המשקולות שבו אנו משתמשים עם דגש על המשטח המחוספס שבו אנו אוחזים.
במידה ואתם משתמשים בגיר זכרו כי יש לנגב היטב את משטחי האחיזה מכיוון שיחד עם הזיעה שלנו הם גורמים לחלודה במוט. ניתן להימנע מכך באמצעות מברשת ניילון או פליז ושפשוף החריצים של המוט בכדי לנקות פסולת ולמנוע הצטברות של חלודה עתידית. לאחר מכן השתמשו בתמיסת מים עם סבון שדיברנו אליה מקודם על מנת לנגב את שאר המוט, ואל תשכחו לייבש אותו מיד עם מטלית יבשה. אם תשאירו את המוט לח הוא יחליד תוך זמן קצר.
ריצוף גומי
ניתן לשאוב אריחי כושר מגומי ולאחר מכן לעבור אליהם עם מגב לח אין להשתמש בספוג שיכול לפגוע בריצוף.
שימוש ביותר מדי מים גם כן אינו מומלץ, מכיוון שהמים יחלחלו בין ומתחת לאריחים שלכם, ויגרמו לנזק לאריחי הגומי ובסופו של דבר לעובש. וודאו שהרצפה שלכם יבשה, הן מעל והן מתחת לאריחים שלכם.
מכשירי קרדיו
כשמדובר באופני כושר, מכשירי חתירה, הליכון או אליפטיקל – מכשירים אלו דורשים תחזוקה מסוימת, למכשירים אלו יש חלקים נעים, שחלקם יהיה צורך להחליף לאורך החיים הממושך של המכשירים אך אנחנו כרגע נדבר על הניקיון ולא על תחזוקה שותפת.
בכל הנוגע לניקיון, אותם חוקים שחלים על שאר הציוד חלים גם על מכשירי הקרדיו. הימנעו מכימיקלים קשים ונגבו את המכשיר לאחר כל שימוש, הרחיקו מים מהצג הדיגיטלי.