מוצרים באיכות, שירות מהיר ואדיב

איך לבחור שיטת יוגה

איך לבחור שיטת יוגה
תוכן עניינים

סוף סוף החלטתם להתחיל תרגילי יוגה ורוב הסיכויים שעשיתם חיפוש בגוגל ומרוב בלבול מסתובב לכם הראש – מה עדיף לעשות יוגה בסגנון אשטנגה או איינגר? ומה ההבדל בין יוגה חמה ליוגה ויניאסה? המבחר הרחב והבלבול עלולים להוביל לנטישה מוחלטת של העניין

 

אך אין צורך לוותר על אימוני יוגה! כמו באימוני קרוס טריינינג שילוב של מספר סגנונות יוגה יכול להיות מואיל ואף מומלץ. אנו ממליצים לנסות מספר סגנונות על מנת לראות מהו הסגנון המתאים ביותר לכם ולדבוק בו במידה ולא תהיו מרוצים ממנו לאחר זמן מה אתם תמיד יכולים לנסות סגנון אחר, אבל תנו לכל סגנון סיכויי- האימון הראשון הוא תמיד הקשה ביותר.

לצערנו או יותר נכון לשמחתנו אין סגנון יוגה אחד שמתאים לכולם, כך למשל בחורה צעירה בת 20 תחפש אימון אינטנסיבי יותר מאישה מבוגרת בת 70. באותה מידה, מתאמן היפראקטיבי וגמיש ירצה להתאמן בסגנון אחר ממתאמן שרירי ונוקשה.

מתקשים לבחור סגנון יוגה? במדריך זה תוכלו למצוא מידע על 9 שיטות היוגה הנפוצות והמומלצות ביותר וכמובן, טיפים לבחירת הסגנון המתאים ביותר לכם.

 

9 שיטות היוגה המומלצות ביותר

 

1. יוגה האטה

סגנון יוגה זה מתרכז בבסיס של היוגה ויש אף מורי יוגה שיאמרו לכם שכל סוגי היוגה הם בעצם יוגה בסגנון האטה. בסגנון זה התנועות איטיות משולבות עם נשימה נכונה והחזקה של כל תנועה למספר נשימות.

סגנון יוגה זה מתאים: למתחילים, מכיוון שהוא מתבצע בקצב איטי עם דגש על תנועה נכונה, כך שהוא הופך לסגנון מצוין במידה ורוצים להתנסות ביוגה.

 

2. יוגה ויניאסה

סגנון יוגה דינמי המשלב בין תנועה ונשימה בצורה דמוית ריקוד. רוב הזמן, המעבר בין התנוחות השונות מהיר, לכן יש להתכונן לכך שקצב הלב יעלה. מרבית מורי היוגה ישלבו את התרגילים עם מוסיקה המתאימה למעבר בין התנוחות השונות.

סגנון יוגה זה מתאים: מתאמנים ברמת כושר גבוהה, כך למשל ניתן לראות בשיעורים מסוג זה הרבה אתלטים העוסקים בריצה ונמשכים לסגנון זה בגלל האינטנסיביות והמעברים המהירים שלו בין התנוחות השונות.

 

3. יוגה איינגאר

בסגנון יוגה זה קיים דגש על דיוק ומיקום נכון של הגוף. סגנון זה משלב בתוכו אביזרים שונים כגון: רצועות יוגה, בלוקים ליוגה ועוד… בעזרתם ניתן לבצע תרגילים שונים בצורה בטוחה ויעילה יותר. בשונה מסגנון הויניאסה, כל תנוחה יש להחזיק לתקופת זמן מסוימת.

סגנון יוגה זה מתאים: סגנון זה כולל הרבה מידע פיזיולוגי, דגשים על תנועה ועמידה נכונה. מתאים לכל הגילאים ומומלץ מאוד לסובלים מפציעות (כמובן שיש להתייעץ עם רופא לפני התחלה של פעילות מסוג זה).

 

איך לבחור סגנון יוגה?

 

4. יוגה אשטנגה

סגנון יוגה זה מורכב מרצף קבוע של 6 תנוחות, יש לבצע את אותו הרצף הקבוע באותו הסדר בכל שיעור עם דגש על נשימה נכונה.

סגנון יוגה זה מתאים: למתאמנים המחפשים אימון מסודר וקבוע ללא אלמנטים משתנים, או במילים אחרות לפרפקציוניסטים שבינינו.

 

5. יוגה ביקראם

תתכוננו להזיע: ביקראם מורכבת מרצף קבוע של 26 תנוחות משולבות עם 2 תרגילי נשימה אבל החלק המעניין בשיטה זו הוא הטמפרטורה והלחות בחדר בו מבצעים את האימון: 40 מעלות צלסיוס ו40% לחות. שימו לב: במידה ואתם חדשים לסוג יוגה זה, אנו ממליצים לנוח במידת הצורך ולשתות כמות מספקת של מים.

סגנון יוגה זה מתאים: למתחילים שמחפשים אימון מאתגר, הרצף הקבוע של סגנון זה עם האפקטיביות שלו הופכים אותו לסגנון מעולה למתאמנים מתחילים שמחפשים אתגר.

 

6. יוגה חמה

יוגה חמה דומה מאוד ליוגה בסגנון ביקראם אך ההבדל ביניהם הוא שביוגה חמה אין רצף קבוע של 26 תנוחות קבועות. אך שימו לב, החום יגרום לכם להרגיש שאתם יכולים לבצע תנועות בצורה עמוקה יותר לעומת אימון יוגה רגיל, אך היזהרו לא לדחוף את הגוף יותר מדי.

סגנון יוגה זה מתאים: למתאמנים מתקדמים שמחפשים להזיע! במידה ואתם מחפשים אימון שיסחוט את הטיפה האחרונה של המיץ מכם – זהו בהחלט הסגנון המתאים בשבילכם!

 

המדריך המלא לסגנונות יוגה

 

7. יוגה קונדליני

סגנון זה הפך למפורסם בעקבות סלבריטאים כמו השחקן ראסל ברנד והמחבר גבריאל ברנשטיין, כאשר קהל המעריצים שלהם החלו להתאמן בסגנון זה בעקבות הפרסום שלהם. סגנון זה משלב בין אימון פיזי ונפשי ונראה שונה מאוד משיעור יוגה טיפוסי. בסגנון זה מבוצעים תרגילים פיזיים בשילוב עם נשימה אינטנסיבית, שירה ומדיטציה. המטרה? פריצת המחסומים הפנימיים שלנו, על מנת לשחרר את האנרגיה שנמצאת בתוך כל אחד מאתנו ולהביא אותנו לרמה גבוהה יותר של מודעות עצמית.

סגנון יוגה זה מתאים: אנשים המחפשים לשלב אימון פיזי ותרגול רוחני. מי שמחפש דגש על ההיבטים הפנימיים של היוגה, הכוללים עבודות נשימה, מדיטציה ואנרגיה רוחנית.

 

8. ין יוגה

סגנון זה משלב בין איזון הגוף והנפש. לעומת סגנון יוגה מהיר כמו ויניאסה, סגנון זה איטי יותר, כאשר כל תנוחה מוחזקת מספר דקות. בסגנון זה דגש על מדיטציה בשילוב עם אביזרים על מנת לבצע את התנוחות בצורה האפקטיבית והנכונה ביותר.

סגנון יוגה זה מתאים: אנשים הזקוקים להירגע. סגנון זה אינו מומלץ לאנשים גמישים במיוחד (מכיוון שהם עלולים לדחוף את הגוף שלהם יותר מדי בחלק מהתנוחות), או למי שסובל מהפרעות ברקמות החיבור.

 

9. יוגה רסטורטיבי

למרות שזה עשוי להרגיש כאילו אתה לא עושה הרבה בשיעורי יוגה רסטורטיבית, זאת בעצם המטרה של סגנון זה. סגנון זה רך, איטי ומאפשר לכם לחוות הרפיה עמוקה. בסגנון זה ניתן להשתמש במגוון רחב של שמיכות, כריות ובלוקים ליוגה על מנת לתמוך באופן מלא בגוף שלכם בכל תנוחה.

סגנון יוגה זה מתאים: לכולם, בפרט למי שמתקשה להאט את סגנון החיים שלו ומרגיש לחץ ומצוקה. סגנון זה מתאים גם למי שחווה נדודי שינה או נאבק עם חרדה. סגנון זה נהדר גם עבור ספורטאים בימי ההתאוששות.

 

סגנונות שונים של יוגה

תגובה אחת על “איך לבחור שיטת יוגה”

  1. ‪Tamar Soper הגיב:

    תודה. כתבה מצוינת עם הערות מצוינות ואון פוינט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו את העמוד עם חברים:
קליק אחד לקניה

מכשירי כושר ביתיים, מקצועיים וציוד ספורט וכושר באיכות גבוהה. 

חיפוש מוצרים בחנות
לקריאה נוספת

תפריט נגישות