אימון ספינינג מעולה לחיטוב הגוף ודרך יעילה לשריפת קלוריות במהירות, בכתבה זו תוכלו למצוא 8 דברים מפתיעים על אימוני ספינינג!
1. הספינינג הפך להיות פופלארי בשנות ה-80 בזכות רוכב האופניים הנודע ג’וני ג’י. הוא רצה לשלב בין אהבתו לספינינג והרצון לעזור לאנשים להיכנס לכושר. ג’וני חיבר את השם “ספינינג” מהמילים “עמידה” ו”אצבע” כדי לתאר את תנועת הגלגלים והאופי העמיד והמחוזק של האימון. תחילה הוא ערך אימונים פרטיים ואז החל לעבוד עם קבוצות קטנות. במהרה, הפך הספינינג לתופעה חדשה שכבשה את תעשיית הכושר בארצות הברית.
2. שיעור אופני הספינינג הראשון התקיים בשנת 1989 בסנטה מוניקה שבקליפורניה. מועדון הכושר שם היה הראשון לרכוש את אופני הספינינג המיוחדים שתוכננו על ידי ג’וני ג’י. השיעורים הפכו לפופולריים באופן מיידי כיוון שאיפשרו אימון אינטנסיבי בסביבה מוגנת ובליווי מוזיקה מדרבנת.
3. כיום, קהילת הספינינג דוברת מעל 25 שפות, רוכבי הספינינג נמצאים ביותר מ-80 מדינות וקיימים אלפי מדריכי ספינינג מוסמכים ברחבי העולם. ספינינג הפך לתרבות ספורטיבית עולמית עם עקרונות, שפה ואסתטיקה ייחודית המשלבת מוזיקה, ריכוז גבוה ותנועה.
4. באימון ספינינג ממוצע, המתאמן שורף כ-400-600 קלוריות (באימון של 40 דקות). זוהי שריפת קלוריות אינטנסיבית המאפשרת לרוכבים להשיג שריפה של עד 700 קלוריות בשיעורים ממושכים יותר של כשעה. היכולת לשרוף כל כך הרבה קלוריות תוך פרק זמן קצר הופכת את הספינינג לאימון כושר נפלא להורדה במשקל.
5. נקודות אחיזה שונות בכידון של אופני הספינינג מתמקדות בשרירים שונים בגוף. אחיזה צרה מדגישה את שרירי הזרועות, אחיזה במרכז מפעילה את החזה והגב ואחיזה רחבה מתמקדת בשרירי הכתפיים. שילוב נכון של סוגי האחיזה השונים במהלך האימון מאתגר את כל הגוף.
6. אימון ספינינג מפעיל לחצים מינימליים על הברכיים והמפרקים. למרות שמדובר באימון אירובי אינטנסיבי, הוא אינו כרוך בקפיצות או זעזועים חזקים לגוף. הרוכבים יושבים במשך רוב האימון, מה שמקל על המפרקים אך עדיין מאפשר אימון כוללני ושריפת קלוריות גבוהה.
7. אימון ספינינג לא רק מחזק את הגוף, אלא גם מוריד את לחץ הדם ומעודד הרזיה. הוא מחזק במיוחד את שרירי הירכיים, הישבן והרגליים, אך גם פועל על שרירי הליבה, הגב והזרועות. מחקרים הראו כי אנשים שעוסקים בספינינג סדיר חווים ירידה בלחץ הדם וצפיפות כולסטרול הגבוהה.
8. מתאמנים קבועים בספינינג מדווחים על שיפור בשינה, רמות לחץ נמוכות יותר ורגיעה כללית. האימון האינטנסיבי והמאמץ הגופני הגבוה גורמים לשחרור אנדורפינים טבעיים במוח המשפרים את מצב הרוח. כמו כן, החשיפה למוזיקה מרגיעה ומדרבנת במהלך האימון משפרת גם היא את המצב הנפשי.